Blog

Zie je mijn kwaliteiten?

  • Ellen┬áLeicher -
  • 01/06/2019  |  Comments (0)

Wat is een kwaliteit
Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke kwaliteiten je wil laten zien. Wat vindt jij een kwaliteit? Dat kan van alles zijn. Wil je bijvoorbeeld dat je creativiteit zichtbaar is,  of je gevoel voor humor? Misschien wil je laten zien dat je professioneel bent. Maar dat is niet een eenduidige kwaliteit; professioneel kan betekenen: punctueel, precies, beleefd, gefocust, betrouwbaar, empatisch en nog veel meer! Het is dus goed hierover na te denken. Misschien kun je proberen in een aantal woorden de kwaliteiten die jij wilt communiceren met de buitenwereld, te vatten.
 
Natuurlijk zijn er wel wat algemene tips te geven.  Ik wil er graag 1 kwaliteit uithalen en die bespreken. Laten we eens kijken hoe je kunt laten zien via je uiterlijk dat je precies bent. Het is dan belangrijk dat je in AL je uiterlijke kenmerken deze kwaliteit laat zien. Het begint met een verzorgd uiterlijk, als jij bijvoorbeeld vlekken in je kleding hebt en een rommelig kapsel: wordt het moeilijk jezelf als precies te profileren.
 
Persoonlijke verzorging
Begin dus met een net verzorgd kapsel, goed geknipt en gekamd. Verzorg je haar met verzorgingsproducten zodat het er glanzend en gezond uit ziet. Je kleding moet je goed passen ( dus niet te groot en niet te klein) en natuurlijk zorg je dat alles schoon gewassen en gestreken is. Je schoenen zijn gepoetst en je nagels zien er netjes en verzorgd uit.
 
Accessoires
Besteed ook aandacht aan de tas die je bij je hebt, je notitieboek en pen. Kortom al je accessoires bekijk je met in je achterhoofd je kwaliteit: precies. Vraag je steeds af of het daarbij past of dat je het misschien moet schoonmaken of repareren of dat je iets anders gaat gebruiken.
 
Als je steeds jouw kwaliteit in gedachten houdt terwijl je jezelf onder de loep neemt, zul je merken dat je meer een consistente boodschap uitzendt die past bij jouw kwaliteiten. 
 

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Like Colourful

Quicklinks

Twitter