Blog

Welke kleuren kan ik het beste dragen?

  • Ellen┬áLeicher -
  • 02/03/2019  |  Comments (0)

Welke kleuren je het beste kunt dragen hangt af van twee dingen: de gelegenheid en van jouw uiterlijk.
 
Welke kleuren het best bij jouw uiterlijk passen zijn kleuren die jou er fris en uitgeslapen doen uitzien? Zijn er dan ook kleuren die minder goed bij je passen? Jazeker ga maar eens voor de spiegel staan en probeer het eens uit. Verzamel kledingstukken in verschillende kleuren. Houdt een kledingstuk vlak onder je gezicht en kijk naar het resultaat.
Verwissel het kledingstuk voor een ander en kijk weer. Ga zo alle kleuren die je hebt verzameld af.
Zie je verschil? Misschien niet, dan kan het zijn dat je allemaal kleuren hebt gepakt die jou flatteren. Bedenk dat er nuances zijn van een kleur: de ene kleur blauw kan je geweldig staan, terwijl een andere tint blauw je grauw en bleek maakt. Twijfel je of de kleuren die jij hebt goed zijn dan kun je overwegen een keer advies te vragen aan een professional. Er is vast wel een Image Consultant of kleur- en stijladviseur bij jou in de buurt.
 
De gelegenheid is ook een factor voor het kiezen van een kleur in je kleding.
Dit heeft te maken met het feit dat iedere kleur een gevoelswaarde heeft.  Deze kan verschillen per cultuur en zelfs per seizoen. 
Zo roept bv de kleur wit de associatie van fris, schoon en puur op, maar in de katholieke kerk is het de kleur van de rouw.
Ook in een werkomgeving kunnen er (ongeschreven) regels voor kleurgebruik zijn.
 
Een kleur wil ik er uitlichten en dat is de kleur rood. Woorden die bij rood horen zijn: passie, gevaar, actief, opvallend. Als je deze kleur graag draagt, ziet men je dus niet gauw over het hoofd. Prima dus als je wil opvallen in een groep of als je een presentatie moet geven, maar minder geslaagd als je een sfeer wil creëren van openheid, in een team bijvoorbeeld. Ook voor een sollicitatie is rood een minder geschikte kleur: je kunt dan de indruk wekken dat je erg met jezelf bezig bent, minder goed kunt samenwerken.

Reageer

Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring (AVG)

Like Colourful

Quicklinks

Twitter